. Pochoutkový rok: Příběh masové pochoutky jménem talián. Připravte si je i doma podle Huderovy recepturyPochoutkový rok: Příběh masové pochoutky jménem talián. Připravte si je i doma podle Huderovy recepturyČeský rozhlason 13. 3. 2022 at 09:04 on 13. 3. 2022 at 09:04 on 13. 3. 2022 at 09:04 Český rozhlas - Jídlo a gastronomie - GASTROINOVACE.cz

Pochoutkový rok: Příběh masové pochoutky jménem talián. Připravte si je i doma podle Huderovy recepturyPochoutkový rok: Příběh masové pochoutky jménem talián. Připravte si je i doma podle Huderovy recepturyČeský rozhlason 13. 3. 2022 at 09:04 on 13. 3. 2022 at 09:04 on 13. 3. 2022 at 09:04 Český rozhlas – Jídlo a gastronomie

Koncem 19. století se v Praze usadil uzenář Uggé. Říkalo se, že je Talián. V Rybné ulici na Starém Městě začal vyrábět nový druh zboží, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. Druhý název přetrval dodnes.Koncem 19. století se v Praze usadil uzenář Uggé. Říkalo se, že je Talián. V Rybné ulici na Starém Městě začal vyrábět nový druh zboží, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. Druhý název přetrval dodnes.Koncem 19. století se v Praze usadil uzenář Uggé. Říkalo se, že je Talián. V Rybné ulici na Starém Městě začal vyrábět nový druh zboží, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. Druhý název přetrval dodnes.Read MoreČeský rozhlas – Jídlo a gastronomie