Je krásně vláčný, plný živin z máku a bílkovin z tvarohu a ještě to je ideální způsob, jak spotřebovat přezrálé banány. Pak už totiž ani není třeba doslazovat!
Abych pravdu řekla, k pečení bez mouky a cukru jsem většinou dost skeptická. O to větší mám radost, že chlebíček jen z máku, vajec, banánů a tvarohu funguje parádně!
Ingredience pro: 2 formy na biskupský chlebíček
Dle chuti na případné doslazení
Krok 1: Banány vybírejte co nejzralejší, klidně i ty nahnědlé a přezrálé, chlebíček pak bude o to lepší a těsto nebude třeba přislazovat.
Krok 2: Banány rozmixujte (já vše dělala přímo v nádobě mixéru). Postupně přidejte vejce, tvaroh, sůl, citronovou šťávu a kůru, skořici a mletý mák s jedlou sodou. Podle chuti doslaďte agávovým nebo datlovým sirupem či sušeným ovocem (skvělé jsou vypeckované datle a rozinky).
Krok 3: Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vlijte do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy na chlebíček.
Krok 4: Pečte asi 40 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.
Krok 5: Podávejte jen tak nebo s obložením dle chuti: čerstvým sýrem, arašídovým máslem, domácím džemem nebo oblíbeným ovocem.
ZDROJ: PZ.cz