S řepnou pomazánkou
Přivítejte jaro zdravým barevným jídlem, které vás dostane nejen svým vzhledem, ale i svou chutí.
Ingredience pro: 8 porcí
Cizrnové placky
- 200 g cizrnové mouky
- 40 g bramborového škrobu
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky majoránky
- sůl
- pepř
- olej
Řepná pomazánka
- 2 vařené červené řepy
- 2 čerstvé sýry (Philadelphia, Lučina, Buko)
- 100 g čerstvého kozího sýru
- 2 lžíce 30% smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Na dozdobení
- ředkvičky
- čerstvá bylinka
- slunečnicové semínko
Postup
Krok 1: Začněte tím, že si připravíte těsto na cizrnové placky. Cizrnovou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem, solí, pepřem, majoránkou a sušeným česnekem. Tuto suchou směs promíchejte a přidejte vejce a mléko. Vše dobře promíchejte a nechte odležet cca 10 min.
Krok 2: Nyní si připravte řepnou pomazánku. Řepu rozmixujte společně s čerstvým sýrem, kozím sýrem a smetanou. Rozmixovanou směs poté dochuťte solí a pepřem.
Krok 3: Nechte rozehřát pánev lehce vymazanou olejem (pokud máte dobrou nepřilnavou pánev s teflonovým povrchem, pánev nemusíte ani vymazávat). Pomocí lžíce tvořte na pánvi placičky, které opékejte na středním plamenu asi 4 min z každé strany do zlatova.
Krok 4: Hotové placičky nechte lehce vychladnout a poté na ně dejte připravenou řepnou pomazánku.
Takto připravené placičky můžete ještě dozdobit ředkvičkami, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínky
Zdroj: PZ.cz