16 05 002, GASTROINOVACE.cz

Cizrnové placky

S řepnou pomazánkou

Přivítejte jaro zdravým barevným jídlem, které vás dostane nejen svým vzhledem, ale i svou chutí.

Ingredience pro: 8 porcí

Cizrnové placky

  • 200 g cizrnové mouky
  • 40 g bramborového škrobu
  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl
  • pepř
  • olej

Řepná pomazánka

  • 2 vařené červené řepy
  • 2 čerstvé sýry (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • 2 lžíce 30% smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

Na dozdobení

  • ředkvičky
  • čerstvá bylinka
  • slunečnicové semínko

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si připravíte těsto na cizrnové placky. Cizrnovou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem, solí, pepřem, majoránkou a sušeným česnekem. Tuto suchou směs promíchejte a přidejte vejce a mléko. Vše dobře promíchejte a nechte odležet cca 10 min.

Krok 2: Nyní si připravte řepnou pomazánku. Řepu rozmixujte společně s čerstvým sýrem, kozím sýrem a smetanou. Rozmixovanou směs poté dochuťte solí a pepřem.

Krok 3: Nechte rozehřát pánev lehce vymazanou olejem (pokud máte dobrou nepřilnavou pánev s teflonovým povrchem, pánev nemusíte ani vymazávat). Pomocí lžíce tvořte na pánvi placičky, které opékejte na středním plamenu asi 4 min z každé strany do zlatova.

Cizrnove Pirohy, GASTROINOVACE.cz
Cizrnové placky

Krok 4: Hotové placičky nechte lehce vychladnout a poté na ně dejte připravenou řepnou pomazánku. 

Takto připravené placičky můžete ještě dozdobit ředkvičkami, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínky

Zdroj: PZ.cz

Creative Commons License
Except where otherwise noted, GASTROINOVACE.cz by FEKIGRAM is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.