. Zdravý bezlepkový makovec - GASTROINOVACE.cz
Dsc04718, GASTROINOVACE.cz

Zdravý bezlepkový makovec

Diety a hubnutí

Je krásně vláčný, plný živin z máku a bílkovin z tvarohu a ještě to je ideální způsob, jak spotřebovat přezrálé banány. Pak už totiž ani není třeba doslazovat!

Abych pravdu řekla, k pečení bez mouky a cukru jsem většinou dost skeptická. O to větší mám radost, že chlebíček jen z máku, vajec, banánů a tvarohu funguje parádně!

Ingredience pro: 2 formy na biskupský chlebíček

  • 8 vajec
  • 4 banány
  • 2 polotučné tvarohy
  • 400 g mletého máku
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 citron

Dle chuti na případné doslazení

  • agávový sirup
  • datlový sirup
  • datle
  • rozinky

Postup

Makovec, GASTROINOVACE.cz
Zdravý bezlepkový makovec

Krok 1: Banány vybírejte co nejzralejší, klidně i ty nahnědlé a přezrálé, chlebíček pak bude o to lepší a těsto nebude třeba přislazovat.

Krok 2: Banány rozmixujte (já vše dělala přímo v nádobě mixéru). Postupně přidejte vejce, tvaroh, sůl, citronovou šťávu a kůru, skořici a mletý mák s jedlou sodou. Podle chuti doslaďte agávovým nebo datlovým sirupem či sušeným ovocem (skvělé jsou vypeckované datle a rozinky).

Krok 3: Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vlijte do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy na chlebíček.

Krok 4: Pečte asi 40 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

Krok 5: Podávejte jen tak nebo s obložením dle chuti: čerstvým sýrem, arašídovým máslem, domácím džemem nebo oblíbeným ovocem.

ZDROJ: PZ.cz

Napsat komentář

Creative Commons License
Except where otherwise noted, GASTROINOVACE.cz on this site is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.