NOVINKY
- All
- ANTIVIRUS
- Apple
- BRANDING
- BUDOVÁNÍ ZNAČKY
- CATERING
- Coffee
- COVID-19
- DEGUSTAČNI MENU
- DIETOLÓGIE
- DOMÁCÍ PŘÍPRAVA
- DOPORUČUJEME
- DOTACE
- DYZAJN
- Entertainment
- Espresso
- EVENTY
- Fashion
- FINE DINNIG
- FIREMNÍ STRAVOVÁNÍ
- FITKO
- FREIXENET
- Gadgets
- GASTROINOVACEcz
- HLAVNÍ VĚCI
- INOVACE
- INSPIRACE
- INSPIRACE
- Internet
- IT
- JÍDLO
- Káva
- KONFERENCE
- MARKETIGN & OBCHOD
- MARKETING & MÉDIA
- MARKETING & SOCIÁLNÍ SÍTĚ
- MENU PODLE ROČNÍHO OBDOBÍ
- Mrkvový dort
- NÁPOJE
- New Look 2015
- NOVINKY
- OFFICE CATERING
- OSVĚTA
- PLACENÝ ČLÁNEK
- POKRMY
- POSLEDNÍ
- PROMO
- RECEPT NA RISOTTO
- RECEPTY
- Recepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, výrobců či prodejců gastronomických produktů
- RESTAURACE
- SALES & MARKETING
- SOCIÁLNÍ SÍTĚ
- SPONZOROVANÝ ČLÁNEK
- Street Fashion
- Style Hunter
- Tech
- TIP NA DÁRKY
- TOP NOVINKY
- TOP STORIES
- TOP VIDEOS
- TOPOVÉ VĚCI
- Travel
- TRENDY
- TRENDY 2020
- TRENDY 2023
- Ty nejlepší recepty z databáze ReceptyOnLine.cz
- UDÁLOSTI
- VIDEA
- Video
- Vogue
- VZDĚLÁVÁNÍ
- ZAJIMAVOSTI
- ZDRAVÉ TĚLO
- ZDRAVÍ
- ZDRAVÝ
- ZDRAVÝ MOZEK
Zmrzlinářský nomen omen: cukráři Ňam Ňam sídlí ve vesnici Velká Dobrá
PODCASTY
Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 4. 2022
Vajíčková pomazánka s cottage sýrem a pažitkou
INSPIRACE
Houbový závin ze sušených hub
NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem.
Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem, radí Jan Punčochář
Nejlepší ořechová bábovka podle cukráře Josefa Maršálka je od jeho babičky.
Recept na ořechovou bábovku
Jogurt s borůvkami a chia semínky Jogurt s borůvkami a chia semínky
Udělejte si chutný recept
Sklizeň rebarbory právě vrcholí! Nepropásněte ji a inspirujte se recepty, které si zamilujete.
Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup!
Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup!
Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup! Read MoreRecepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, výrobců či prodejců gastronomických produktůReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
Rebarborové chutney
Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.
Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.
Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině. Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
Rebarborový sirup
Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.
Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.
Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo. Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
Grilování nejen pro milovníky zeleniny. Inspirujte se a překvapte výtečnými bezmasými dobrotami
Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!
Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!
Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa! Read MoreRecepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, výrobců či prodejců gastronomických produktůReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
Sicílie už dávno není zdrojem levného vína. Etna je teď jeden z nejžhavějších vinařských regionů celé Itálie
Největší středomořský ostrov je nejen velmi oblíbenou turistickou destinací, ale také jedním z nejzajímavějších vinařských regionů Itálie. Rozlohou vinic, přesahující sto tisíc hektarů, se může směle rovnat slavnému Bordeaux. Vinaři na Sicílii...
Ve vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářka
Ve vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářkaVe vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářkaČeský rozhlason 23. 5. 2022 at 07:30 on 23. 5. 2022 at 07:30 on 23. 5. 2022 at 07:30 Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.
Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.
Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Read MoreČeský rozhlas - Jídlo a gastronomie
Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Krokety a květová špička.
Krokety a květová špička. Trochu piplačka, ale tohle jídlo za to stojí, říká Jan PunčochářKrokety a květová špička. Trochu piplačka, ale tohle jídlo za to stojí, říká Jan Punčochářon 23. 5. 2022 at 03:00 on 23. 5. 2022 at 03:00
Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Read MoreRelax - Dobrá chuťZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy
Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Ceny v restauracích jsou až o 40 procent vyšší, než by si lidé přáli. Desetina už se do hospod nevrátila
Ceny ve stravovacích zařízeních jsou podle analýzy společnosti Data Servis o 20 až 40 procent vyšší, než by si hosté představovali. Nejvíce se realita s přáním zákazníků rozchází u limonády. Do gastronomických podniků se po omezeních spojenými s...
Hrnková třešňová bublanina
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť! Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?
Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?on 5. 5. 2022 at 03:00 on 5. 5. 2022 at 03:00
Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Read MoreRelax - ZdravíZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy
Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan Punčochář.
Sůl, tuk a čas. Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan PunčochářSůl, tuk a čas. Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan Punčochářon 9. 5. 2022 at 03:00 on 9. 5. 2022 at 03:00
Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Read MoreRelax - Dobrá chuťZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy
Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Nejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč.
Nejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč. Peníze posílá dětské nemocnici v KyjevěNejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč. Peníze posílá dětské nemocnici v Kyjevěon 9. 5. 2022 at 09:00 on 9. 5. 2022 at 09:00
Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Read MoreRelax - MagazínZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy
Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Čech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i zisk
Čech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i ziskČech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i ziskon 11. 5. 2022 at 10:00 on 11. 5. 2022 at 10:00
David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.Read MoreRelax - MagazínZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy
David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.Omáčka z májovek s tagliatelle
Májovky patří k nejchutnějším jarním houbám na omáčku pro svoje aroma. Proč klasickou smetanovou omáčku tedy nepřipravit například s těstovinami a nevylepšit vařeným zeleným chřestem a šunkou?
Kuřecí stehna na houbách z remosky
Kdo by nepamatoval „starou dobrou remosku“. Kuře z ní bylo vždy skvělé. Pokud máte doma starou, či novou remosku, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, určitě si pochutnáte.
Květen měsíc májovek
Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka - Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.
Pochoutkový rok: Jak udělat krém nebo polevu z bílé čokolády radí cukrář Josef Maršálek
Podle některých kritiků není bílá čokoláda čokoládou. Ale nevěřte jim. Bílá čokoláda obsahuje kakaové máslo a to, jak všichni víme, pochází z kakaa, tedy z kakaovníku. Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 5. 2022
Další soutěžní recept na sladko: ořechové lupínky od Marty Sikorové. Jak udělat polevu z bílé čokolády radí Josef Maršálek. Kdy a kde vyrobili první ovocný jogurt? Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Pochoutkový rok: Ořechové lupínky z bílků od Marty Sikorové
Recept na ořechové lupínky od soutěžící Marty Sikorové z Držovic na Prostějovsku je dokonalým zužitkováním bílků, které vám zůstanou v lednici, když pečete jiné pochoutky. Je to chutné křupání k televizi nebo třeba ozdoba zmrzlinových pohárů. Doporučujeme! Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci muj Rozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Kančí guláš z trouby
Výborný kančí guláš, kdy se maso jen rozplývá na jazyku, jak je krásně měkké. Vřele doporučujeme, vyzkoušený recept!
Co si dáte k snídani, vejce, nebo langoš? Kavárnám a bistrům pro ranní zákazníky se v Česku daří
Na jídle si dávají záležet, pečlivě vybírají suroviny a vymýšlí originální kombinace, které si někdy vyslouží i zvednuté obočí. Ale funguje jim to. Snídaňová bistra se zabydlují na gastromapě Česka a přitahují stále více lidí, aby k nim zašli na...
Primitivo, to je takový hollywoodský blockbuster ve světě vína
Spousta lidí odrůdou Primitivo opovrhuje jako něčím nedostatečně sofistikovaným, ale nakonec na něj stojí fronty s popcornem v ruce. A to zdaleka nejen v jeho domovské Apulii, kde v poslední době rostou výsadby Primitiva na úkor dalších místních...
Domácí cheeseburger
Cheeseburgery připravíte tak, že na horní i spodní stranu opečené housky přidáte velké množství tajné omáčky. Přidejte hovězí placičky, ty obložte plátky toustového sýra a poté na ně vrstvěte salát, cibuli a rajče. Podávejte s nakládanými okurkami.
Proteinový koktejl s jahodami
Osvěžující drink, který obohatí váš jídelníček o zdravější snídani nebo svačinu. Jde o jednoduchý recept, nápoj připravený pomocí mixéru.
Irský skopový guláš
Skopové a jehněčí maso k Velikonocům patří, ale dopřát si ho můžete po celý rok. Vyzkoušejte například tento irský skopový guláš, přesně jednu z jeho variant.
Dušené letní zelí jako příloha
Letní zelí je proti zimnímu zelí měkčí, šťavnatější a jeho příprava trvá podstatně kratší dobu. Podáváme ho, jako přílohu, například k opečeným klobásám, bramborovým nokům, pečeným masům servírovaným s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, k pečené kachně, huse atd.
7+1 postřehů o národním nápoji Čechů aneb hojnost chutí je v kurzu
možná tisíce domácích pivovarníků
Srnčí plátky po myslivecku
Minutka ze srnčí zadní kýty, dopečená s máslem v troubě, podávaná s vařenými brambory a restovanými hříbky spolu s cibulí.
Hovězí kari s brambory
Pikantní ostrý pokrm mnoha vůní podle receptu z indické kuchyně. Jde o podušené nudličky hovězí svíčkové v silně kořeněném základu zalitém kokosovým mlékem.
Moravské ovčí a kozí jogurty jako z Francie
Bon Lait znamená francouzsky „dobré mléko“, ale pod tímto jménem se ukrývá také gurmánská minimlékárna z Moravy, za kterou stojí dva veterináři, Michaela a Lukáš Hlubkovi. Založili chov sánských koz a českých ovcí, z jejichž mléka vznikají gurmánské pochoutky té nejvyšší kvality. Sánské kozy jsou totiž speciálně vyšlechtěné tak, aby dávaly mléko skvělé kvality i chuti a zároveň s minimálním...
Zapečené vepřové maso se zelím a klobásou
Vynikající recept z maďarské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Směs masa, uzeniny, zelí a dalších surovin nejprve dusíme v hrnci na zdroji tepla, ke konci přípravy zapékáme v troubě.
Smrže v sýrové omáčce
Smrže patří mezi lahůdkové houby. Nyní je právě doba jejich růstu. Roste i podobná, drobnější kačenka česká, z které můžete tento pokrm také připravit.
Hovězí nudličky teriyaki
Nudličky pravé hovězí svíčkové marinované přes noc v marinádě, pak zprudka orestované na pánvi, postupně také s nudličkami papriky a kolečky pórku, směs servírovaná spolu s rýží a prohřátou marinádou, ozdobená sezamovými semínky.
Pochoutkový rok: Kopřivě se právem říká český ženšen. Vychutnejte si elixír mládí nebo kopřivový špenát
Znáte rčení „mráz kopřivu nespálí ?
LUKÁŠ ŽĎÁRSKÝ, VNITROBLOK – BUDOUCNOST JE V UNIKÁTNOSTI KONCEPTŮ
Tohle je povídání o budoucnosti projektů, a nejen v gastronomii. S Lukášem sdílíme vášeň pro koncepty a inovace a od Lukáše uslyšíte, co je důležité dělat, sledovat a budovat, abyste byli úspěšní. Tedy, pokud chcete být lídry trendů a né jen slepě kopírovat. Budování trendu možná začíná lehce náhodně a leckdy v garáži nebo staré továrně, ale v určitý...
Pochoutkový rok: Rychvaldská česneková placka chutná po chlebu a je ochucena česnekem a škvarky
V rodinné Rychvaldské pekárně pečou Rychvaldskou česnekovou placku podle vlastní receptury, a to výhradně z kvalitních lokálních surovin a tradičním ručním zpracováním. I díky tomu získala Rychvaldská česneková placka v roce 2014 značku Regionální potravina v kategorii Pekařské výrobky.
Pochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaPochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaČeský rozhlason 20. 3. 2022 at 09:05 on 20. 3. 2022...
Pochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaPochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaČeský rozhlason 20. 3. 2022 at 09:05 on 20. 3. 2022 at 09:05 on 20. 3. 2022 at 09:05 Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Read MoreČeský rozhlas - Jídlo a gastronomie
Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.„Odkladiště pro manžele.“ Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry“Odkladiště pro manžele.“ Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry
"Odkladiště pro manžele." Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry"Odkladiště pro manžele." Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry
Dům s „vykouslou“ terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavbaDům s „vykouslou“ terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavba
Dům s "vykouslou" terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavbaDům s "vykouslou" terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavba
Nový burger v Hard Rock Cafe
Hard Rock Cafe představuje nový burger inspirovaný jejich ambasadorem Lionelem Messim. Hard Rock Cafe představuje zbrusu novou položku na menu – Messi Burger – který je součástí probíhající kampaně Hard Rock International „LIVE GREATNESS“ ve spolupráci s fotbalovou legendou Lionelem Messim. Od 1. 3. je tento kulinářský zážitek, na jehož receptuře se Messi osobně podílel, k dostání v restauracích Hard Rock Cafe po celém světě. Restaurace Hard...
Pečená dortová lízátka
Vytvořte pro svou návštěvu sladký dezert na špejli, který ocení nejen děti, ale i dospěláci! Jako základ cake pops můžete použít například bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z předchozího pečení, ovšem lepší je si korpus prostě upéci, například podle tohoto receptu.
Domácí limonáda – SodaStream pomeranč, grep, jahody
Autorem tohoto receptu je osobní fitness trenér Petr Sedláček, který už roky fandí doma připravené perlivé vodě. A přestože zastává názor, že nejvhodnějším nápojem je čistá voda, nebrání se ani ochuceným verzím, jako je limonáda připravená podle tohoto receptu.
Toskánský cuketový koláč
Ani během půstu se nenechte ochudit o dezert. Bez klasického cukru a pšeničné mouky můžete připravit netradiční sladkou tečku. Řeč je o Toskánském cuketovém koláči. Tento nadýchaný a vláčný moučník můžete připravit v dortové formě, ale i v klasickém pekáči se skleněným víkem.
Velikonoční půst bez hladovění a s chutí
Období velkého půstu je v plném proudu. A právě v tuto dobu se dle křesťanské tradice můžete vzdát masa, sladkého, alkoholu či kávy. Rozhodně se nejedná o žádných 40 dnů hladovění, ale především jde o změnu v jídelníčku, která vám očistí organismus a vy budete vnímat a cítit chutě a vůně jinak. My jsme pro vás vybrali několik receptů od značky...
Sušenkový sendvič
Pokud si rádi rozšiřujete obzory a chcete své blízké o Velikonocích překvapit netradiční dobrotou, pak je sušenkový sendvič tím pravým tipem. Sušenky můžete vykrajovat do libovolných tvarů a krásně naaranžované se budou na velikonočním stole opravdu vyjímat. Aby bylo jejich servírování naprosto bezchybné, nezapomeňte k nim nabídnout i prvotřídní kávu. Ať už si rádi dopřáváte zrnkovou nebo kapslovou, s mlékem či...
Trendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022.
rendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022. Trendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022. Právě proto jsou zákazníci stále otevřenější jídlům s CBD olejem .
Ceny obědů letí vzhůru.
Ceny obědů letí vzhůru. V polovině krajů už nestačí ani nejvyšší stravenka
Koronavirová omezení se ruší
Po rozvolnění opatření stoupají náklady, ale pro zdravý životní styl jsou důležité vitamíny a minerály
Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary
Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami předcovidového roku 2019.
Vepřové a kuřecí na houbách
Proužky podušených kuřecích nohou a krkovice spolu s mraženými, nebo i čerstvými houbami, servírované s rýží, houskovým knedlíkem nebo například s těstovinami. Pokrm do 30 minut!
Na cibuli pečené plátky krkovice, bramborová kaše nastavená kroupami
Plátky krkovice z trouby
JAN ČULÍK, THIR TÁBOR – ZVYKL JSEM SI NA TO, ŽE ROZJÍŽDĚT NĚCO ORIGINÁLNÍHO V ČECHÁCH JE HROZNĚ TĚŽKÉ
Objevil pro hosty svět naturálních vín, spolčuje se s kolegy restauratéry pro lepší gastro život na jihu Čech
Dopřejte si letos velikonoční dobroty obohacené o potřebnou vlákninu
Nejčastěji jsou velikonoční mazance
Velikonoční mazanec ze špaldové hladké mouky
Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku
Čínská polévka se žampiony
Hustá pálivá polévka, která v zimě skvěle zahřeje. Recept pochází z čínské kuchařky. Podávejte velmi horké!
Krémová polévka z pýchavek a celeru
Pikantní krémová polévka s houbovo-celerovou chutí servírovaná zjemněná smetanou. Jde o vyzkoušený recept!
Slovenská polévka mrvenica
Mrvenica, mrvenička, východňársky sciranka je na Slovensku název pro drobnou těstovinovou zavářku do polévky ale i jednoduchou polévku z mrvenice, krupek, sušených hub a dalších surovin. Toto je recept na jednu z variant této polévky.
Závin se špenátem a vinnou klobásou
Oblíbenou vinnou klobásu, místo klasického opečení, můžeme využít i jinak, například vymačkaný obsah klobásy můžeme použít k naplnění závinu z listového těsta spolu se špenátem.
Medové kolínko na pivu
Dozlatova vypečené delikátní křupavé kolínko na medu a polotmavém pivu – kdo by se nezamiloval? Inspirujte se naším jednoduchým pivním receptem, který si s jistotou najde místo ve vašem žebříčku nejoblíbenějších jídel.
Restaurace Střecha a Jídelna Kuchařek bez domova zaměstnávají lidi bez domova a propuštěné z vězení
V Křemencově ulici v pražském Novém Městě otevřel nový podnik restaurace Střecha. Nejde o luxusní restauraci, jakých je v centru dost, ale o cenově vstřícný veganský podnik. S výjimečným posláním: pomoci lidem, kteří se ocitli v nouzi, tím, že jim...
Španělští vinaři sází na jednoho koně. Tempranillo dostali mezi nejoblíbenější odrůdy světa
pravděpodobností to bude Tempranillo
Mrkvová pomazánka s tvarohem
Mrkvová pomazánka bude doslova slastí pro vaše tělo, neboť je bohatá na vitamíny. A to především na vitamín C, B a provitamín A. Obsahuje také antioxidanty, například betakaroten, vlákninu i minerální látky od draslíku až po železo. Neméně bohatá je také petržel, a to ve švech svých částech – kořenu, stonku, květech i listech. Obsahuje velké množství vitamínů, především...
Škrábaný tatarský biftek ze svíčkové
Klasika, tradičně připravený tatarský biftek, bez zbytečných přísad a dalších moderních surovin. Recept, jak se připravoval v dobách hluboké totality, kdy bylo dokonce nějakou dobu zakázané ho v restauracích nabízet.
Češi jedí ryb stále málo, ale lepší se to. Pomoci chce i Košík.cz s novou značkou Fish&Fresh, nabídne ryby s respektem k životnímu prostředí
Nejčerstvější ryby z divokého chovu nebo nejkvalitnějších rybích farem Evropy i zbytku světa
Vepřové nudličky s pekingským zelím
Rychlý a přitom chutný recept z čínské kuchyně… Pokrm má pikantní nakyslou a mírně pálivou chuť, má i dost omáčky takže se k němu hodí jako příloha například vařená rýže.
Hranolky s kachním masem na asijský způsob
Na plátky nakrájená kachní prsa připravená nejprve na pánvi
Připravte si streetfoodové pochoutky doma: Prozradíme vám, jak na to!
streetfoodové pochoutky
Vepřové medailonky z panenky na přírodní způsob
a silnější plátky pokrájená vepřová panenka, zprudka orestovaná z obou stran na pánvi na troše rozpáleného oleje, servírovaná přelitá šťávou z výpeku
Dušené hovězí plátky, zadělávaná růžičková kapusta, brambor
V tlakovém hrnci na cibulovém základě podušené plátky hovězího zadního, servírované spolu se zadělávanou růžičkovou kapustou se slaninou a vařenými brambory.
Zadělávaná růžičková kapusta se slaninou
Nejprve povařené růžičky kapusty, pak prudce zchlazené, nakonec podušené na cibulovém základě spolu s anglickou slaninou, dochucené česnekem, solí a pepřem.
Bůček (krkovice) na karamelu
Recept z vietnamské kuchařky na kostky zkaramelizovaného masa podušené v omáčce, které se servírují spolu se zhoustlou omáčkou a nejčastěji s vařenou rýží.
Vaječná omeleta na sladko
Tak tuto omeletu jsem si v mládí připravoval často ke snídani, či tehdy, když mě honila mlsná a já doma neměl nic sladkého. Dnes si ji občas udělám k dobré kávě jako dezert.
McDonald’s oznamuje největší šéfkuchařskou spolupráci roku. Nebude se vařit, ale kontrolovat
Oblíbený šéfkuchař Přemek Forejt se spojil se sítí restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s. Během tříleté spolupráce se tak veřejnost spolu s Přemkem podívá pod pokličku výrobním procesům oblíbených produktů McDonald‘s. Pomyslná funkce „kontrolora kvality“ bude zahrnovat i návštěvy u dodavatelů a testování kvality používaných surovin. Přemkovu cestu a nevšední zážitky napříč světem nejznámější sítě rychlého občerstvení mohou fanoušci sledovat především na...
Butter chicken – máslové kuře (oběd v krabičce)
Už jste ochutnali tento recept? Máslové kuře.
Cizrnový salát v chlebu + mandarinka (oběd do krabičky)
Další z originálních receptů na zdravý oběd pro děti i dospěláky. Recept z elektronické i tištěné kuchařky “Recepty z Velké obědové bichle”, kde najdete 190 receptů na skvělý oběd (nejen) do krabičky.
Rizoto pražského uzenáře
Recept z 50 let staré kuchařky. Tohle rizoto pamatuji, jako děti jsme ho milovali, maminka ho ještě zapékala v remosce a mi k němu i rádi přikusovali čerstvý chléb.
Pórková pomazánka s tvarohem a vejci
Pomazánku, připravenou podle tohoto vyzkoušeného receptu, mažeme na pečivo, například na toastový chléb. Je vhodná jako zdravá, lehká večeře, nebo snídaně, či svačina.
Problémy s podomním prodejem a jeho regulace
V naší poradně se často setkáváme s dotazy a stížnostmi spotřebitelů, které se týkají právě podomního prodeje. V tomto článku se proto zaměříme na tuto problematiku, včetně nejčastějších případů. Zakazování podomního prodeje je svěřeno obcím, které tak mohou učinit pomocí nařízení, která vydávají. Tato pravomoc je obcím udělena v § 18 odst. 4 zákona č. 455/1991 Sb., živnostenský zákon. Zákaz či povolení podomního prodeje se bude lišit obec...
Sekaná se zelím a houskovým knedlíkem
Klasická sekaná upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky spolu s podušeným kysaným zelím a domácím kynutým houskovým knedlíkem.
Dýňové muffiny s perníkovým kořením
Sezona dýní je v plné síle a ještě nějaký čas bude. Pokud vám jí kousek zbude, neváhejte a upečte si tyhle skvělé muffiny. Práce s přípravou pyré není nijak náročná a hlavně: když vám nějaké zbyde, můžete ho zmrazit napříště.
REKLAMA ZA PÁR KORUN PRO RESTAURACE, KAVÁRNY, HOTELY, …
Reklama na internetu se dá velice efektivně využít i pro místní podniky jako jsou kavárny, restaurace, hotely či bary. Reklama prostřednictvím internetu přitom přináší celou řadu výhod. Pokud je ve Vaší restauraci prostor pro více zákazníků, j ten pravý čas na investice do reklamy. 1. Vlastní webové stránky V dnešní době by měl mít každý podnik vlastní webové stránky. Webové stránky restaurace či...
Produkce pivovarů se meziročně o osm procent snížila
České pivovary snížily za první pololetí meziročně výstav o osm procent na 549,2 tisíce hektolitrů. Informoval o tom Český svaz pivovarů a sladoven. Ztráty poznamenalo především první čtvrtletí. Na začátku léta se situace začala lepšit. V červnu byly hodnoty u točeného piva skoro stejné jako před příchodem pandemie. Na dorovnání ztrát nestačil vzrůstající export, který od ledna stoupl o zhruba šest procent. V prvním čtvrtletí klesla...
Gastronomie se po dlouhém útlumu konečně probouzí.
Jídlo si můžeme venku dopřát z keramických talířů, kávu z porcelánových šálků a víno ze sklenky. Krabičkám sice zcela neodzvonilo, ale opět se můžeme posadit do oblíbeného podniku a nechat se hýčkat. S otevřením gastronomie jsme zaznamenali i několik novinek, ať už se týkají produktů, nových podniků nebo chystaných akcí. Bedlivě sledujeme vše, co se na gastronomické scéně děje, a to nejzajímavější jsme...
NOVÝ OSVĚŽUJÍCÍ DRINK
Novinka, která by neměla zůstat utajena těm, kteří milují kvalitní nápoje. Ciao Spritz je vyroben podle původní receptury z hroznů odrůdy Glera doplněné přírodními bylinnými aromaty. Díky složení z nejkvalitnějších přísad tento stoprocentně italský aperitiv rozvine ihned po otevření dokonalou a plnou hořkosladkou chuť, kterou můžete umocnit několika kostkami ledu, plátkem pomeranče nebo olivou. Ciao Spritz a led. Nic víc! Drink...
Čokoláda. Je to exotický pojem spjatý s vášní a také je to i relax. Jsou luxusní, ale i nekvalitní čokolády.
Čokoláda jako sexuální afrodisiakum, nebo luxusní klenot pro Vaše chuťové pohárky.
Na Risotto existují recepty s čokoládou nebo červenou řepou je to prostě jídlo mnoha tváří.
Nejlepší informace o italském rizotu
Domácí vaření a rozhodně větší lokálnost, ale taky rostlinná strava, bio, houby, bylinky a nové druhy pálenky.
Online vaření. Digitalizace workshopů pro firemní zákazníky. Co všechno bude trendy v roce 2021 ? ZVÝŠÍ SE POPTÁVKA PRO CATERINGOVÉ SPOLEČNOSTI V "ONLAJNU"?JSOU OCHOTNÍ ZAMĚSTNANCI SE PODÍLET NA UPEVŇOVÁNÍ FIREMNÍHO DUCHA PROSTŘEDNÍCTVÍM VAŘENÍ NA DÁLKU?VZROSTE ZÁJEM O LOKALNÍ SUROVINY?BUDE BIO POPTÁVKA V POPŘEDÍ?CO CRAFTOVÉ LIHOVINY A VŠEMOŽNÉ VARIACE GINŮ? Celkově globální megatrendy posledních let, které odrážejí a zároveň dlouhodobě ovlivňují dění...
Vývoj dnešní gastronomie
Dnes je gastronomie z pohledu provozovatele pohostinské činnosti mnohem širší obor než kdysi. Moderní gastronomický odborník (tzv. manažer kuchyně) musí brát v úvahu globální stravovací zvyklosti. Gastronomický svět se podstatně změnil od doby, kdy to byla pouze Francie, která udávala tón ve stolování a stanovovala gastronomická pravidla. Nesmíme také zapomínat na to, že gastronomie šla vždy ruku v ruce s cestováním. Díky...
Gastronomická psychologie.
Gastronomická psychologie a jídelní lístky. Gastronomická psychologie se nejvíce projevuje na jídelních lístcích. I když se o tom tak nemluví, musí být jídelní lístek pro hosta nejenom informativní, ale i poučný. Ne všichni hosté jsou každodenními návštěvníky restaurací, natožpak těch luxusních. Většina hostů ocení, když se z jídelního lístku mohou poučit. Také ocení, když jim jídelní lístek poskytne úplné a pravdivé informace...
Co o nejoblíbenějším ovoci ještě nevíte
V podstatě se s nimi setkáme na celé planetě. Tvoří 12 % celosvětové produkce ovoce, což je řadí na čtvrté místo po banánech, hroznech a pomerančích. Jabloně nejsou na pěstování příliš náročné, a tak není divu, že je nacházíme ve většině klimatických oblastí a na všech kontinentech. Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jde o malvici, podobně jako...
Baileys Chocolat Luxe – zlatý dárek, co rozehřeje vaše srdce
Letošní Vánoce si můžete zpříjemnit s Baileys Chocolat Luxe v novém exkluzivním provedení. Luxusní zlatý design podtrhuje výjimečnost a originalitu oblíbeného likéru a bude skvělým dárkem pro vaši drahou polovičku, kamarádku nebo maminku. Baileys Chocolat Luxe představuje unikátní spojení pravé belgické čokolády a jemné chuti originálního irského likéru Baileys. Prémiový likér kromě vynikající jemné irské whiskey a čerstvé smetany obsahuje speciálně...
Campari – limitovaná edice Art labels
Campari, italský hořkosladký aperitiv, uvedl na trh poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels šla poprvé do prodeje v roce 2010 při příležitosti 150. výročí Campari a letos vzdává třemi různými etiketami poctu oblíbenému drinku Negroni. Letošní téma „Bez Campari není Negroni“ oslavuje klasický mix Campari, ginu a sladkého červeného vermutu (Cinzano Rosso), který vytvořil v roce 1919 Count Camillo Negroni. Tři...
GROM přichází do Česka
Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od začátku července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.
HLAVNÍ SEZÓNA MUŠLÍ JE ZA DVEŘMI
Každý pokrm má svůj ideální protějšek ze sféry nápojů. Tmavá masa skvěle ladí s červeným vínem, ořechy zase s bílými aromatickými víny. Harmonickým partnerem mušlí, které jsou vyhledávanou delikatesou, je sekt.
Doporučení NRL FCM SZÚ
Může premiér Andrej Babiš ovlivnit dotace pro restaurace a poskytnout jim tak antivir podporu, nebo covid-19 ? Jak přispěl Agrofert ke COVID-19
Co s vajíčky, která vám zbyla po Velikonocích a jak dlouho vydrží uvařené vejce?
Recepty na vajíčkové věci
V NĚMECKU JE NO WASTE NELEGÁLNÍ
Vyhazování jídla do odpadků je zakázané a je to zbytečné plýtvání a zátěž.
GASTRONOMII SE V ČESKU DAŘÍ
Ekonomika provozu restaurace. Jak si na tom stojí dnešní restaurace. Změnilo se něco za posledných 5 let, nebo je vše po staru. Jak je na to ekonomika provozu
BLAŽEK MÁ NVOU KOLEKCI
Blažek v kolekci podzim/zima 2019 představuje Holandsko očima Hieronyma Bosche. Nová kolekce podzim/zima 2019 čerpá z dědictví úspěšných střihů kolekce předchozí, alternuje některé oblíbené materiály a inovativně na ně reaguje. Inspirací designérek v čele s Janou Veselou Kuťkovou se stalo Holandsko spolu s jedním z nejvýraznějších světových malířů Hieronymem Boschem. „Jeho obrazy se vyznačují plností, nejsou na první pohled čitelné a vyzývají diváka k blízkému zkoumání. A právě...
GIN FEST SK 2019
Třetí ročník slovenského ginového festivalu se poprvé uskutečnil v bratislavském Vodárenském muzeu. Znamenalo to větší prostor pro vystavovatele, workshopy, tastingy, barmany i návštěvníky. Festival jsme si užili a s námi více než 1300 návštěvníků. To, o čem se jiným festivalům destilátů může jenom zdát, tedy totální vyprodání vstupenek, se v bratislavském Vodárenském muzeu 5. září 2019 naplnilo do puntíku. Gin Fest Sk 2019 se úplně...
KÁVA JINAK
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Mnoho lidí si už ani nedokáže bez ní představit začátek dne. Její název je prý odvozen od etiopského kraje Kafa, kde zdejší nomádi míchali dužinu zelených kávových bobulí s tukem. Z takto připravené hmoty vyráběli kuličky, které jim sloužily jako potrava i zásoba energie na dalekých cestách. Na celém světě existuje kolem padesáti druhů kávovníku. Obchoduje...
ČOKOLÁDOVÝ MUG CAKE
Dokonalá svačina, snídaně nebo rychlý dezert pro nečekanou návštěvu. Tenhle recept vám zabere jen pár minut přípravy a zvládnete ho udělat i v mikrovlnce. Je neodolatelně dobrý! SUROVINY 1/2 banánu 4 lžíce celozrnné mouky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva 1 lžíce medu 1 lžička kokosového oleje 1 lžička kakaa 25 g čokolády 70% Postup Krok 1: Vše kromě arašídového másla smíchejte v misce a polovinu nalijte do hrnečku. Krok 2: Lžičku arašídového másla dejte doprostřed těsta a zalijte zbytkem. Krok 3: Vložte do mikrovlnky a za 3...
Šumivé sake: Japonské bublinky okouzlily svět. Gurmáni je párují se sushi i sorbety, barmani z něj mixují osvěžující koktejly
Sake je pro Japonce jakýkoli alkoholický nápoj, pro většinu z nás pak označení pro rýžové víno. Ale co je potom šumivé sake a proč by vás mělo zajímat? Jedná se o osvěžující nápoj s bublinkami, který se vyznačuje neotřelou chutí: je jemně sladký, příjemně ovocný a svěží perlení je skvělý bonus. Ať už ho zvolíte jako aperitiv, spárujete se...
Jsou z Vokovic, moc se nich neví, ale léčí a zkrášlují těla po celém světě. A vydělávají miliardy
Společnost BTL cílí na tržby přesahující 16 miliard korun. Firma dlouho operovala pod radarem, moc o sobě nedávala znát, ale třeba koupila Lucernu. Článek Jsou z Vokovic, moc se nich neví, ale léčí a zkrášlují těla po celém světě. A vydělávají miliardy se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Simpsonovi, nebo Comeback? Bral bych společný díl, Homer a Ozzák by u Vočka vše vypili, říká Dejdar
To se takhle potkal Vojtěch Kostiha, který Simpsonovy dlouho překládá, s Martinem Dejdarem, který je ještě déle dabuje, na Comic-Conu v Brně... Článek Simpsonovi, nebo Comeback? Bral bych společný díl, Homer a Ozzák by u Vočka vše vypili, říká Dejdar se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Rodinné vily na holešovických střechách. Cresco staví novostavbu u řeky, tentokrát bez bitcoinu
Na lukrativním pozemku v Holešovicích blízko řeky staví slovenský developer v rámci projektu SO-HO Rezidence novostavbu. Článek Rodinné vily na holešovických střechách. Cresco staví novostavbu u řeky, tentokrát bez bitcoinu se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Disney chystá novou trilogii Star Wars. Natočí ji autor filmových X-Menů, má pokračovat v příběhu Skywalkerů
Simon Kinberg napíše k novým filmům scénář a bude je i produkovat. Kromě X-Menů ho můžete znát i díky Sherlocku Holmesovi. Článek Disney chystá novou trilogii Star Wars. Natočí ji autor filmových X-Menů, má pokračovat v příběhu Skywalkerů se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Nový ministr průmyslu Vlček: Věřím v plyn, bude ho na trhu dostatek. Termín dostavby Dukovan není ohrožen
Česku v blízké budoucnosti hrozí nedostatek energie a potřebuje nové zdroje. Ministr Lukáš Vlček sází na dostavbu Dukovan, plyn a modulární reaktory. Článek Nový ministr průmyslu Vlček: Věřím v plyn, bude ho na trhu dostatek. Termín dostavby Dukovan není ohrožen se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Šneci z listového těsta s anglickou slaninou a špenátem – perfektní chuťovka na adventní večírky
Postup přípravy V hlubší pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a nechte ho jen krátce rozvonět. Poté přisypte omytý a osušený špenát a nechte ho zavadnout, trvá to jen 1–2 minuty. Osolte a opepřete podle chuti. ...
Kybernetické podvody jsou čím dál promyšlenější. Začínají třeba i nenápadnou zmínkou na sítích
Jak rozeznat internetový podvod od lákavé seriózní nabídky? Zajímejte se o aktuální případy, dívejte se i na detaily, radí hosté v podcastu. Článek Kybernetické podvody jsou čím dál promyšlenější. Začínají třeba i nenápadnou zmínkou na sítích se nejdříve objevil na CzechCrunch.
Představujeme hvězdy Zimního Apetit pikniku: Kam vyrazit na veganské, vegetariánské nebo bezlepkové dobroty?
Dobré jídlo a pití, spousta zábavy a zajímavých osobností nejen ze světa gastronomie? Ano, to je Apetit piknik a jeho zimní varianta! Vyrazte v sobotu 9. listopadu do pražského Zemědělského muzea a ochutnejte doslova celý svět. Slané i sladké, alko i nealko, české i mezinárodní, na své si přijdou všichni. A nebojte, řada prodejců nabízí i dobroty veganské, vegetariánské...
Za víny ze 34. rovnoběžky – degustace
Řízená ochutnávka zaměřená na Uruguay, Jihoafrickou republiku a Nový Zéland, během které ochutnáte světoznámá i neobvyklá vína ze 3 kontinentů naráz. O jednu z lahví si můžete navíc zasoutěžit!